Eláll a perétől Soós Sándor, ha az EMNP leváltja a párt éléről Csomortányi Isvánt

Az Erdélyi Magyar Néppárttal perben álló Soós Sándor kész visszavonni a bírósági indítványát, ha az EMNP leváltja Csomortányi István pártelnököt, aki a hétvégén megalakult Erdélyi Magyar Szövetség társelnöki tisztségét is betölti.

Ezt szerdai Facebook-bejegyzésében közölte az EMNP tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén egy szavazattal alulmaradt elnökjelölt. Soós Sándor időközben a pártból is kilépett, de a bíróságon megtámadta a tisztújítást, mert úgy ítélte meg, hogy egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok többségét. Alapfokon óvását a Kolozs Megyei Törvényszék elutasította.

Az ítélet ellen Soós Sándor január végéig fellebbezhet. „Halasztgattam a fellebbezés leadását, remélve, hogy történik valami, ami miatt én is úgy érezzem, hogy nem érdemes folytatni a pert. (…) A per elhúzódhat és akár az is lehet a végkimenetel, hogy a helyhatósági választások előtt ellehetetlenedik a párt jelöltállítása. Sajnálnám a pártban rekedt tisztességes bajtársaimat, ha a szabálytalanság megállapítása következtében nem lehetnének jelöltek” – írta bejegyzésében.

 

Soós üdvözölte az MPP és a Néppárt egyesüléséről szóló döntést, de csalódottan állapította meg, hogy a két párt csíkszeredai együttes küldöttgyűlése után „a szabálytalanságot, hazugságot meghonosító elnök” társelnökként folytatja a politikai szövetség élén. „Üzenem a Néppárt elnökségének, hogy cseréljék le a hazugokat, szabálytalankodókat, ha ezt megteszik, én is visszavonom a bírósági beadványomat” – írta az EMNP Kolozs megyei szervezetének volt elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?