Új Dustereket kapnak a rendőrök

Dacia Duster típusú gépkocsikkal látják el a rendőr-kapitányságokat – jelentette be Marcel Vela belügyminiszter. A tárcavezető a belügyminisztérium székhelyén tartott pénteki sajtótájékoztatón úgy reagált az Europol rendőri szakszervezetnek a rossz állapotú rendőrautókra vonatkozó kijelentésére, hogy azok olyanok, mint a „koporsók négy keréken".

A szakszervezet ironikusan azt üzente a belügyminiszternek, hogy ha képtelen új autókat vásárolni, akkor vegyen egy szállítmány koporsót. A téma azt követően vált aktuálissá, hogy Szatmárnémetiben két rendőr a szolgálati autóban szenvedett balesetet. A miniszter erre azt felelte, a rendőri egységek országszerte Dustereket fognak kapni, a gépkocsikat jelenleg látják el a rendőrautók megkülönböztető vizuális elemeivel és szirénákkal.

Vela sérelmezte, hogy a szakszervezetek nem léptek fel akkor, amikor Carmen Dan volt belügyminiszter 7-es szériájú BMW-t vásárolt, amiből tíz Dacia Logant lehetett volna venni, és hogy a volt kormány belügyi tárcája négy új Volkswagen Touareget vett a csendőrségnek (200 ezer euró értékben), amelyekkel a Szociáldemokrata Párt egyes vezető tisztségben levő politikusainak védelmét biztosították. Ebből az összegből 500 új pisztolyt vásárolhattak volna a rendőrség számára, hogy lecseréljék a Carpaţi márkájú fegyvereket – mondta Vela.

Arról is tájékoztatott, hogy a csendőrségnél több száz televíziót talált az új kormány, amelyeket a volt belügyminisztérium vett darabonként 1000 euróért. Mindezek a beszerzések véleménye szerint fölöslegesek voltak.

Marcel Vela arról is beszélt, hogy a hatékonyság növelése érdekében lecsökkentik a nagyon magas fizetésekkel járó vezetői beosztások számát, az érdemfizetéseket pedig ezentúl nem az irodai alkalmazottak és a főnökök, hanem az operatív alakulatok és a beosztottak fogják megkapni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?