Cáfolja Orban, hogy Johannis azt kérte volna tőle, jelöltesse magát a főpolgármesteri tisztségre

Cáfolja Ludovic Orban miniszterelnök, hogy Klaus Johannis államfő pénteki egyeztetésükön azt kérte volna tőle, jelöltesse magát a bukaresti főpolgármesteri tisztségre.

A kormányfő szombaton úgy nyilatkozott, az elnökkel folytatott tárgyalás után beszámolt a médiának arról, hogy milyen témákról egyeztettek, az ő esetleges bukaresti polgármester-jelöltsége azonban nem volt ezek között. Állítása szerint „két hírportál találta ki ezt az óriási hazugságot", anélkül, hogy kikérték volna az álláspontját a témában, vagy megkérdezték volna tőle, hogy igaz-e az értesülés. „Ez egész egyszerűen kitaláció" – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva Orban rámutatott, nem tart attól, hogy Klaus Johannis államfő nem bízná meg még egyszer kormányalakítással.

„Miért tartanék? Románia elnökét és engem nagyon régi kapcsolat, erős partnerség köt össze, amely a közjó és Románia érdekeinek szolgálatára alapul. Egyáltalán nem izgulok emiatt. Ezek is csak találgatások, nincs semmiféle alapjuk" – nyomatékosította.

Ludovic Orban rámutatott, a parlamenti választások után is ő lesz a Nemzeti Liberális Párt (PNL) miniszterelnök-jelöltje, erről már korábban döntés született a párt vezető testületében. A PNL bukaresti polgármesterjelöltje kapcsán Orban azt mondta, ennek személyéről a lakosság körében végzendő széles körű felmérés alapján határoznak majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?