Klaus Johannis egyeztet az előre hozott választásokról a kormányfővel

Lehetséges az előre hozott választások megszervezése, és erről a témáról pénteken egyeztetni fog Ludovic Orban kormányfővel – jelentette ki Klaus Johannis csütörtökön.

„Én úgy vélem, hogy lehetséges megszervezni az előre hozott választásokat, és szorgalmazni fogom ezt. Igen, én szeretnék előre hozott választásokat” - fejtette ki az államfő a Cotroceni-palotában.

Arra a kérdésre, hogy ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem nyújt be bizalmatlansági indítványt, sugalmazná-e Ludovic Orban kormányfőnek, hogy mondjon le, Johannis így válaszolt: „Erről a kérdésről még nem beszéltünk. Az világos, hogy az előre hozott választások kiírásához a kormány menesztésére, vagy lemondására van szükség, majd ezt követően két meghiúsult kormányalakítási kísérletre. A bizalmatlansági indítvány jelenti az egyik variánst az eljárás elindítására. Ezt a kérdést körül fogom járni a kormányfővel és másokkal is”.

Az államfő szerint Ludovic Orban miniszterelnök is szeretne előre hozott választásokat. A kormány tevékenységével kapcsolatban Johannis elégedettségét fejezte ki, és dicsérte Ludovic Orban miniszterelnököt is. Véleménye szerint jelen helyzetben ő a legmegfelelőbb kormányfő az ország számára.

Rámutatott, nem hallott olyasmit a PNL berkeiből, hogy Orban tétovázna letenni mandátumát attól való félelmében, hogy nem választják meg újra kormányfőnek. „Nagyon elégedett vagyok vele, és szeretném, hogy kormányfőként folytassa Ludovic Orban” - szögezte le Johannis.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?