Világháborús lövedékeket tárolt egy nagyváradi férfi

Világháborús lövedékeket tárolt Nagyvárad belvárosában egy 37 éves férfi, egy baleset nyomán derült fény a sajátos „gyűjteményre”.

Petárda okozta sérüléshez riasztották szombaton délután a Körösvidéki Készenléti Felügyelőség (ISU) munkatársait szombaton délután Nagyváradon. A Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utca egyik házában elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították a 37 éves férfit, akinek a kezeit és az arcát borították sebek. 

A lakásban ezt követően a rendőrök is vizsgálódtak, ők riasztották ismét a készenlétieket, ugyanis második világháborúból visszamaradt, fel nem robbant lövedékeket találtak. A pirotechnikusok felmérése szerint összesen 1 366 darab különféle lövedéket és muníciódarabot (köztük 483 darab hajítóbombát, különféle kaliberű lövedékeket és 833 lövedékdarabot, támadó és védekező gránátokat, töltényeket) találtak, ezeket elszállították és később irányított robbantással megsemmisítik.

Az ebihoreanul.ro portál információi szerint egyébként a mentőket az áldozat felesége hívta, és nem petárda, hanem egy lövedék robbanhatott fel a férfi kezében. A férfi engedéllyel rendelkezett fémkereső használatára, azonban tárolnia nem lett volna szabad a muníciót. A rendőrség folytatja a nyomozást, hogy kiderítse, miként kerültek a lövedékek a lakás egyik szobájába.

Kapcsolódók

Kimaradt?