Diaszpóratüntetés: felfüggesztett börtönt kaptak a csendőrnőt bántalmazók

Felfüggesztett börtönbüntetést rótt ki a főváros első kerületi bírósága arra a hét férfira, akiket azzal vádoltak, hogy a 2018. augusztus 10-ei tüntetésen több ütést mértek egy fiatal csendőrnőre és annak férfikollégájára. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság döntése értelmében a felfüggesztett börtönbüntetések 1 és 2 év és 8 hónap közötti időszakra szólnak. A legsúlyosabb büntetést Dumitru Daniel kapta, aki elvette a csendőrnő fegyverét. Mind a hét vádlott köteles ugyanakkor közmunkát végezni, ennek időtartama 90-től 120 napig terjed. 5 évig tilos résztvenniük bármilyenfajta közösségi rendezvényen, illetve szervezett vagy spontán tiltakozó akción.

A vádlottak közül hárman 10.000 euró értékű erkölcsi kártérítést kell hogy fizessenek Ştefania Nistornak. A bíróság ítélete nem jogerős, fellebbezni lehet ellene.

2018. augusztus 10-én, a diaszpóra által szervezett bukaresti tüntetésen több férfi megvert egy csendőrnőt és az őt védelmezni próbáló csendőrt. A rendfenntartók a tömeg eloszlatására könnygázt és vízágyút vetett be. Több százan megsérültek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?