Halálos tömegverekedés Bukarestben: tizenöt személy ellen vizsgálódnak

Összesen 15 személy ellen zajlik kivizsgálás a bukaresti Alkotmány téren szeptemberben történt emberölés ügyében, közülük 11-en előzetes letartóztatásban vannak, négyet hatósági felügyelet alá helyeztek – tájékoztatott kedden a fővárosi törvényszéki ügyészség.

Szeptember 29-én egy férfi meghalt, egy másik pedig megsérült a fővárosi Alkotmány téren történt tömegverekedésben. Az igazságügyi orvostani intézet szakemberei a boncolás után megállapították, hogy az elhunyt férfi halálát a fejére mért ütések okozták. 

Később a nyomozó hatóságok kiderítették, hogy a tömeges összetűzés két férfi közötti konfliktusból adódott, miután egyik felrótta a másiknak, hogy viszonyt folytatott az ő élettársával. A kihallgatások során szerzett információk és a környékbeli térfigyelő kamerák felvételeinek segítésével az ügyészeknek sikerült azonosítaniuk a két csoport tagjait. 

Október 4-e és december 18-a között összesen 15, 17 és 52 év közötti személyt vettek őrizetbe az ügyben, közülük 11-en előzetes letartóztatásban vannak, négyet hatósági felügyelet alá helyeztek. Ellenük emberölés, tömegverekedés, valamint közcsend- és közrendháborítás miatt zajlik kivizsgálás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?