banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Hétfőn a költségvetési törvényért és a 114-es rendelet módosításaiért vállal felelősséget a kormány

Felelősséget vállal hétfőn a kormány az állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés törvényeiért, valamint a 114-es sürgősségi kormányrendelet módosításaiért.

A parlament két házának együttes ülése 16 órakor kezdődik.

Az alkotmány szerint, ha a felelősségvállalást követő három napon belül bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen, és azt megszavazzák, a kormány megbukik. Ha nem nyújtnak be bizalmatlansági indítványt, vagy benyújtanak, de nem megy át, a kormány hivatalában marad, és a törvénytervezetek életbe lépnek.

A parlament ülését megelőzően, 12 órától kormányülésre kerül sor, amelyen megtárgyalják azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a különböző pártok nyújtottak be a költségvetés tervezetéhez.

Ludovic Orban miniszterelnök a múlt szerdán azt mondta: azért van szükség arra, hogy felelősségvállalással fogadják el a büdzsét, mert máskülönben nincs mód arra, hogy december 31-ig az országnak „valós adatokon alapuló” költségvetése legyen.

Az ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfőn dönt arról, hogy megtámadja-e az alkotmánybíróságon a kormány eljárását, valamint arról is, hogy benyújt-e bizalmatlansági indítványt vagy sem.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?