Voican Voiculescu: „Ha harminc évvel ezelőtt nem féltem, most sem félek”

Sajnálatosnak nevezte vasárnap Gelu Voican Voiculescu volt miniszterelnök-helyettes az egy nappal korábban a bukaresti Egyetem téri megemlékezésen történt incidenst, ahol többen rátámadtak és egy férfi megütötte a fejét. Ettől függetlenül - állítja - nem tart attól, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékező más eseményeken is részt vegyen.

Gelu Voican Voiculescu vasárnap a belügyminisztérium székhelye mellett levő forradalom-emlékműnél tartott ceremónián vett részt.

Megkérdezték tőle az újságírók, hogy a szombaton történtek után nem tart-e attól, hogy megjelenjen ilyen eseményeken. „Ha harminc évvel ezelőtt nem féltem, most sem félek. (...) A forradalomper még nem zajlott le” - mondta.Az 1989 Decemberi Román Forradalom Intézetének igazgatói tisztségét betöltő Voican Voiculescut csendőrök kísérték ki szombaton a bukaresti Egyetem téren összegyűlt tömegből, miután a forradalom áldozataira emlékezők közül többen is rátámadtak.

Amikor biztonságba helyezték, kiderült, hogy egy ütés miatt megsérült, elkezdett vérezni a feje. Voiculescu feljelentést tett támadója ellen, és a helyszínen készült felvételek alapján a rendőrség később azonosította az agresszort egy 68 éves férfi személyében, akit bekísértek kihallgatásra.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?