A brit királyi család férfi tagjai készítették el idén a karácsonyi pudingot

Erzsébet királyné a királyi család férfi tagjait kérte meg a hagyományos karácsonyi puding elkészítésére. A három herceg, Károly, Vilmos és György a Buckingham-palotában tüsténkedtek szombaton.

A híres brit ünnepi desszert elkészítése az „Együtt karácsonykor” akció része, amelyet a hadsereg és a veteránok támogatására szerveznek meg. A pudingot egy jótékonysági szervezet segítségével osztják szét.

 

A brit királyi család hagyományosan Sandringhamben, a királynő norfolki birtokán tölti a karácsonyt, Londontól 100 mérföldnyire. A családtagok protokollvacsorán vesznek részt karácsony estéjén, majd kibontják az ajándékokat. Másnap, reggeli után templomba mennek, majd ebédelnek, aztán a szabadban töltik a délutánt.

Ebben az évben Henrik herceg és családja nem vesz részt a királyi család hagyományos karácsonyán, az ünnepet Meghan hercegné anyjánál töltik, Kanadában. Henrik így a pudingkészítésről is hiányzott, cserébe Télapónak öltözve mondott lelkesítő szöveget a katonáknak egy virálissá vált videón.

A Buckingham-palotában Fülöp, Erzsébet királynő férje sem volt jelen, a 98 éves herceget ugyanis kórházban kezelik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?