Raed Arafat: „Nem mondok le, de ha le akarnak váltani, váltsanak le”

Raed Arafat, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője vasárnap este kijelentette, ő nem fogja benyújtani lemondását, de ha le akarják váltani, megtehetik, „nincs hozzáragasztva a székéhez”.

„Mondtam már, nem vagyok hozzáragasztva a székhez, én nem mondok le, de ha valaki le akar váltani, megteheti” - mondta Arafat az Antena 3 vasárnap esti műsorában. Kifejtette, az elmúlt időszak erőteljes támadásai nyomán úgy véli, vagy vállalja valaki, hogy meneszti, mert már nem az ő elképzeléseire van szükség, és hoznak helyette valaki okosabbat, vagy fiatalabbat, vagy pedig támogatják őt és együtt dolgoznak vele, mert a sürgősségi rendszernek szüksége van támogatásra.

„Ha meg akarják változtatni a rendszert, el kell magyarázniuk a lakosságnak, milyen módon változtatnak: behozzák a magánszférát, amely a közpénzeket felhasználva végez el bizonyos tevékenységeket a közszféra struktúrái, a mentőszolgálat, a SMURD helyett. Ez azt jelenti, hogy néhány éven belül el fog tűnni a közszféra” - tette hozzá Arafat.

A belügyi államtitkár arra reagált, hogy néhány hete nyilvánosságra került egy videó a Colectiv-tragédiáról, amely azt bizonyítja, hogy az áldozatok kimentése a lángokban álló bukaresti klubból meglehetősen fejetlenül történt. Raed Arafat akkor is a sürgősségi igazgatóság élén állt. A videó nyilvánosságra hozatal után többen a lemondását követelték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?