banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Johannis az üzemanyag pótlólagos jövedéki adójának eltörléséről: jót fog tenni a gazdaságnak

Ki fogja hirdetni az üzemanyag pótlólagos jövedéki adóját valamint a részmunkaidős szerződések túladóztatását eltörlő törvényt, mert ezeket az intézkedéseket meg kell hozni a gazdaság fellendítése érdekében - nyilatkozta Klaus Johannis államfő csütörtök esti sajtótájékoztatóján.

Johannis felidézte, hogy a pótlólagos jövedéki adót a PSD vezette be, majd eltörölte, majd megint bevezette. A jogszabály eltörlését a PNL kezdeményezte, és ez jót fog tenni a gazdaságnak - vélekedett Johannis.

A képviselőház szerdán fogadta el döntő házként az üzemanyag pótlólagos jövedéki adóját eltörlő törvénytervezetet. Az adótörvénykönyvet módosító javaslat értelmében 2020. január elsejétől eltörlik az üzemanyag 2017-ben bevezetett pótlólagos jövedéki adóját.

A tervezetet 280 képviselő támogatta szavazatával, egy személy ellene szavazott, ketten tartózkodtak.

Az elfogadott tervezet előírja a részmunkaidős szerződések túladóztatásának megszüntetését is. Az erről szóló módosító javaslat értelmében jövő év elejétől a részmunkaidős alkalmazottak bérjárulékait valós fizetésük, nem a bruttó minimálbér alapján számolják ki.

Az 53 nemzeti liberális párti törvényhozó által kezdeményezett tervezetről döntő házként szavazott szerdán a képviselőház plénuma.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?