Tévéadásban is szerepelt a tette után a caracali rém egyik áldozatának megerőszakolója

Az Antena1 kereskedelmi csatorna egyik nagy nézettségű műsorába is meghívták korábban a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy maga is megerőszakolta a caracali rém egyik áldozatát, Luiza Melencut.

A gyanúsítottat Ștefan Risipiceanunak hívják. A 46 éves férfi elemi osztályt végzett, napszámból él, nem veti meg az alkoholt, és jól ismerte a kettős gyilkosságot beismerő Gheorghe Dincát. Dolgozott is néha a caracali autószerelőnek, aki azt is megengedte neki, hogy két hétig meghúzódjon nála, az udvarán lévő fészerben – számolt be a bukaresti sajtó.

A caracali rém elleni bűnvádi eljárást irányító ügyész a szerdai sajtótájékoztatóján nem nevezte meg a gyanúsítottat. Elmondta, bizonyítékok vannak arra, hogy a férfi meglátogatta otthonában az autószerelőt április 14-én, azon a napon, amikor Gheorghe Dincă elrabolta Luiza Melencut.

Ștefan Risipiceanu észrevette, hogy az udvaron lévő gépkocsiban egy megkötözött lány van. Dincă elmondta neki, hogy Luiza Melencut „szexuális célokból” rabolta el. A 46 éves férfi ekkor ahelyett, hogy a rendőrséghez fordult volna, arra kérte a caracali rémet: erőszakolhassa meg ő is a lányt. Mivel Gheorghe Dincă attól tartott, hogy Risipiceanu leleplezi őt, ebbe beleegyezett – mondta el az ügyész.

Július végén, amikor a caracali rém gyilkosságaira fény derült, Risipiceanut meghívták az Antena1 egyik nagy nézettségű esti műsorába, mert tudni lehetett róla, hogy jól ismerte Dincát, sőt aludt is nála. Amikor az autószerelő rémtetteiről kérdezték a stúdióban, szemrebbenés nélkül hazudott.

„Nem jön, hogy elhiggyem, mik derültek ki Dincáról. Nem lenne képes elrabolni lányokat. A szomszédok is azt kérdeztek, hogyan tudtam egy gyilkosnál aludni. Nekem nincs rejtegetnivalóm” – jelentette ki Risipiceanu, aki – ha igazak a vádak – három hónappal korábban megerőszakolta Luiza Melencut. A lány még ma is élne, ha elrablását jelenti a rendőrségen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?