FRISSÍTVE - Újabb medvegázolás történt Maros megyében, az állatot elszállították

Elütött egy medvét egy gépkocsi csütörtök este Maros megyében. Ez az ötödik medvegázolás öt nap leforgása alatt Erdélyben. FRISSÍTÉS: Az első információkkal ellentétben az állat nem pusztult el, a marosvásárhelyi állatkertbe szállították.

Egy helyi portál beszámolója szerint a baleset Balavásár és Göcs között történt, a DN13-as jelzésű úton. Személyi sérülés nem történt. A punctul.ro közlése szerint a medve megsérült, de túlélte a balesetet. A kihívott állatorvos elkábította, és egy ketrecben a marosvásárhelyi állatkertbe szállították. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok: rendőrök,  csendőrök, a környezetőrség és az állategészségügyi hivatal képviselői.

A csernátoni medvegázoláskor a helyszínre kihívott állatorvos, Szász István-Endre  Maszolnak csütörtökön azt nyilakozta: az ilyen jellegű balesetek gyakoribbak, mint gondolnánk, és csupán a körülményeknek köszönhető, hogy az elmúlt hétvégén Parajdon történt medvegázolás nagy médiafigyelmet kapott. A szakember elmondta: heti rendszerességgel találkozik hasonló esetekkel Vrancea és Kovászna megyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?