Felmérték, mennyire akarják a szövetség folytatását a PLUS tagjai az USR-vel

A Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) tagjainak nagy része a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) létrehozott választási szövetség folytatása mellett foglalt állást egy belső felmérésen - mondta vasárnap Kolozsváron a PLUS elnöke, Dacian Cioloş.

"A párt tagjainak 88 százaléka a szövetséggel kapcsolatos projekt folytatását akarja, ugyanakkor a két alakulat közötti kapcsolat megerősítését, egységesebb és egyértelműbb működést szeretne" - fogalmazott.

Cioloş azt mondta, a PLUS-tagok körében végzett belső felmérés nyomán nyílt levelet küldtek az USR-tagoknak, benne három javaslattal. Az egyik egy "egységes ügyvezető struktúra" létrehozására vonatkozik, amelyet a két párt által közösen megválasztott főtitkár vezetne, a második javaslat egy árnyékkormány felállítását és közös politikai program kidolgozását szorgalmazza, a harmadik pedig arra vonatkozik, hogy 2020 februárjáig a politikai megállapodásában rögzített eljárás szerint nevesítsék a helyhatósági választásokon indítandó közös jelölteket.

 

Dacian Cioloş nyomatékosította, a nyílt levéllel a cél "az építkezés folytatására, az egységre és kohézióra vonatkozó üzenet közvetítése", nem áll szándékukban ellenőrzés alá vonni a szövetséget. 

Kapcsolódók

Kimaradt?