Szombaton nyílik meg a világ első vaginamúzeuma

​Londonban nyitják meg szombaton a világ első vaginamúzeumát. A különleges intézmény a Camden Market vásárlóutcában talált otthonra.

Florence Schechter, az ötletgazda pár éve megtudta, hogy Izlandon létezik egy hímtagokra specializálódott múzeum. Viszont csak ezután háborodott fel, amikor arról szerzett tudomást, hogy a vagináknak sehol nincs ilyen – amit talált, egy online „vaginamúzeum” volt Ausztriában.

Csak egy dolgot tehetett, hogy a női nemiszerv hasonló bánásmódban részesüljön, mint a férfi: elkezdett dolgozni egy ilyen múzeum megalapítását. Két és fél éve kezdett szervezkedni, akkor már létre is hozott egy pop-up kiállítást, most pedig eljutott oda, hogy megnyitja a múzeumát a londoni Camden Marketen.

 

Az első kiállítás címe az lesz, hogy „Muff Busters”, ez magyarul annyit tesz, hogy „p...arombolók”. Ezzel az Állítólag című műsorra utal, aminek angolul Mythbusters a neve, a kiállításon ugyanis lerombolják a vagina körüli perverz mítoszokat és a tabukat.

„Ez egy olyan része a testnek, amit ünnepelni kéne” – nyilatkozta Schechter, aki szerint a társadalomban nincs elég szó a vagináról. A múzeum november 16-án nyílik, a szervezők már nagyon izgatottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?