Nagy értékű felszerelést kapott a Csíkszeredai kórház Németországból

Mintegy 16 ezer euró értékű adományban részesült a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a Német Vöröskereszt és a Frankfurti Diakóniai Klinika részéről.

Az adomány részét képezik a németországi kórházban korábban használt ágyak, matracok, éjjeliszekrények, tolószékek, továbbá nagy mennyiségű új termék is: ágytálak, gyermek- és felnőtt pelenkák, nedvszívó matracok, matracvédők és számos egyéb, a betegellátásban hasznos fogyóanyag.

Az adományt kísérő Ralf Vosst, a frankfurti klinika képviselőjét és Thomas Hölzelt, a Német Vöröskereszt tagját hétfőn reggel a kórház könyvtárában fogadta az intézmény vezetősége és több orvosa. Dr. Konrád Judit, az intézmény menedzsere köszönetet mondott az adományért és reményét fejezte ki, hogy a frankfurti kórházzal szakmai kapcsolat kialakítására is lehetőség nyílik.

László Botond, a kórház gazdasági igazgatója azt mondta el, ebben az évben sok performáns műszert vásárolt a kórház, az alapfelszereltséghez tartozó eszközök biztosítása azonban nem egyszerű, például az ágyak, éjjeliszekrények közbeszerzése nehézkes és nem is mindig lehetséges olyan minőséget vásárolni, amely felérne a Németországból kapott eszközökével, ezért továbbra is szívesen fogadunk hasonló adományokat.

A német adomány külföldön dolgozó és itthoni egészségügyi dolgozók személyes kapcsolatai révén került Csíkszeredába. A két utánfutónyi eszközt hétfőn délelőtt rakták ki a kórház udvarán, az adomány egyes darabjai, például az ágyak egy része a szükséges fertőtlenítés után be is került az intézmény sebészeti és onkológiai osztályára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?