Szokatlanul sok a halálos baleset Háromszéken

Áprilisban halálos balesetek sorozata történt Háromszéken. Rendőrségi értesülésünk szerint keddre virradó éjszaka a sepsiszentgyörgyi vasútállomás közelében egy vonat gázolt halálra egy 41 éves férfit. Diana Lolu szóvivő szerint a balesetről a vasúti alkalmazottak értesítették a nyomozókat, a megyeszékhelyi férfi holtestét a törvényszéki orvoshoz szállították.

A baleset részleteit vizsgálják. Hétvégén Köröspatakon történt egy halálos baleset, amikor egy 26 éves fiatalember motorkerékpárral frontálisan villanyoszlopnak ütközött. Mint kiderült a férfinak nem volt jogosítványa, és a motorbicikli sem volt az övé. Április közepén pedig gyorshajtás miatt két erdővidéki fiatal Barót határában veszítette életét autóbalesetben.

A szokatlanul sok közúti baleset kapcsán Silviu Stoenescu, a Kovászna megyei Rendőrkapitányság helyettes parancsnoka kifejtette: véleménye szerint túl könnyen megszerezhető a gépkocsivezetői jogosítvány, emelett egyre több jármű van forgalomban, ezek egyre erősebbek, miközben az infrastruktúra-fejlesztés nem tartja a lépést és az utak nem mindenhol megfelelőek.

A háromszéki rendőrség elemzése szerint a balesetek okai között első helyen szerepel a gyorshajtás, a gépkocsivezető nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezet. A statisztikai adatok szerint gyakran okoznak balesetet az úttesten szabálytalanul átkelő gyalogosok. Emellett az ittas vezetés vagy a szabálytalan előzés miatt is gyakran történik közúti baleset.

Kapcsolódók

Kimaradt?