Újabb súlyos közlekedési baleset Háromszéken

Súlyosan megsérült egy család három tagja, miután frontálisan ütköztek egy szembe jövő járművel. A baleset Kovászna város és Páké között történt hétvégén, amikor a 27 éves B. Géza Zsolt elveszítette uralmát járműve fölött, átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött a szembe jövő autóval.

A balesetben megsérült a sofőr, a férfi 29 éves felesége és négy éves gyerekük. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a család egyik tagja sem viselt biztonsági övet, és a gyereket se kötötték be a babaülésbe.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt a közúti balesetek száma Háromszéken, ezért a rendőrök állandóan járőröznek és radaroznak. Kovászna megye rendőrparancsnoka, Ion Popa szerint az elmúlt időszakban több az ittas sofőr, emelkedett a halálos és súlyos sérülésekkel végződő balesetek száma, ezért elrendelte a közutak állandó rendőri felügyeletét.

Múlt héten Csernáton területén történt halálos gázolás, amikor egy 46 éves kerékpáros férfi nem nézett szét, és egy mellékutcából közvetlen egy kamion elé térült. Azt megelőzően Sepsiszentgyörgy területén veszítette életét egy 39 éves vállalkozó, aki Porsche Cayenne terepjárójával frontálisan ütközött egy tartálykocsival. Kovászna megyében idén 13 személy veszítette életét közúti balesetben, ez tavalyhoz képest 8-al több.

Kimaradt?