Fájdalmakra panaszkodott szülés után, majd meghalt a fiatal anyuka

Az egészségügyi minisztérium felszólította a Brăila megyei közegészségügyi igazgatóságot, hogy indítson vizsgálatot a Brăila megyei kórházban, miután egy 19 éves fiatal anyuka egy hónappal a szülés után elhunyt.

A kismama fájdalmakkal került kórházba a múlt héten, egy hónappal azután, hogy világra hozta gyermekét. A 3-as kórházban discopathiával (csigolyák közötti porckorong megbetegedése) diagnosztizálták az orvosok, gyulladáscsökkentőt írtak fel neki, és haza engedték – részletezte a lány édesanyja.

Másnapra azonban állapota rosszabbodott, az egész testében fájdalmat érzett. Mentővel a sürgősségi kórházba vitték, és agyhártyagyulladással diagnosztizálták. Pár órára rá a 19 éves kismama a kórházban meghalt.

A boncolás első eredményei kimutatták, hogy az áldozat halálát vérmérgezés okozhatta, ami egy körülbelül két négyzetcentiméteres bent maradt méhlepény miatt alakulhatott ki. A törvényszéki orvostani vizsgálatok még zajlanak. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított bűnvádi eljárást a rendőrség.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?