A Pro Románia kizárja az Orban-kormányra szavazó képviselőit

A Pro Románia párt megválik azoktól a tagjaitól, akik hétfőn megszavazták az Orban-kormány beiktatását – jelentette ki Victor Ponta pártelnök, hozzátéve, hogy alakulata ellenzékben marad.

„A Pro Románia nem támogatta a Nemzeti Liberális Párt által alakított kormányt. Attól a néhány kollégától, aki szavazott és úgy döntött, hogy a PNL-vel tart a közösen meghozott döntésünk ellenére, megválunk” – fogalmazott Ponta.

Az új kormánnyal szemben máris kritikákat fogalmazott meg. Szerinte „2009 decemberéhez hasonlóan most is olyan kormányunk van, amelyet az emberek nem szavaztak meg, egy olyan kormány, amelynek egyetlen legitim támogatója az államelnök, és semmiféle megoldása nincs a közelgő gazdasági és szociális válságra”.

Victor Ponta kijelentette, hogy az általa vezetett alakulat arra készül ellenzéki pártként, hogy „büntesse” a hatalom által elkövetett hibákat. „A Pro Románia modern balközép politikai alakulatként határozza meg magát, amely csak a profizmust támogatja a kormányzásban, és készen áll harcolni a PSD és a PNL politikai rendszere ellen” – fejtegette.

A kétkamarás parlament hétfő együttes ülésén a Pro Románia részéről Mircea Banias, Liviu Ioan Balint, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Florea Damian és Meiroșu Emilia szavazott Ludovic Orban PNL-elnök kormányának beiktatására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?