Kedvezményeket kapnak a sepsiszentgyörgyi sokgyermekes családok

Sepsiszentgyörgyön mintegy 170 sokgyerekes család több mint 500 tagja kap kedvezményeket az önkormányzattól. Rendkívül népszerű a sepsiszentgyörgyi önkormányzat év elején meghirdetett nagycsaládokat támogató programja, amelynek keretében kedvezménykártyát kérhetnek a legalább három gyerekes családok.

A kedvezménykártya ingyenes vagy kedvezményes hozzáférést biztosít különböző közszolgáltatásokhoz: például ingyenes parkolóhelyeket vagy 75 százalékos árkedvezményt kap a család minden tagja az önkormányzati sport, kulturális, szabadidős központokban és a rendezvénybelépők esetében.

A nagycsaládos kedvezmény azok számára elérhető, ahol három vagy több gyerek van, a szülők dolgoznak, a gyerekek óvodába vagy iskolába járnak, és nincs adósságuk az önkormányzat fele. A kedvezményrendszer igénylése nincs határidőhöz kötve, azt folyamatosan lehet kérni a városházán.  Aki az adott hónap tizedik napjáig benyújtja kérését, még abban a hónapban elbírálják, és kedvező döntés esetén kiállítják a családtagok számára a kedvezménykártyát, aki pedig tizedike után adja le kérését, az a következő hónapban kapja meg a kedvezménykártyát.

Antal Árpád polgármester korábban, az első kedvezménykártyák átadásakor rámutatott: ez a program egy gesztus a nagycsaládok irányába, hiszen ez akkora anyagi segítséget jelent, amekkora mértékben tudnak vagy hajlandóak élni vele az érintettek, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a többgyermekes családok érezzék, mennyire fontosak a városnak. „A legnagyobb érték a gyermek, és a legnagyobb befektetés az, ha minél több gyermekünk van”, nyilatkozta korábban Antal Árpád.

Kapcsolódók

Kimaradt?