A PMP vezetősége a későbbiekben dönt a kormány beiktatásának támogatásáról

A párt országos tanácsa hoz majd döntést az Orban-kormány beiktatásának támogatását illetően - jelentette ki Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke kedden, miután tárgyalt Ludovic Orban kijelölt miniszterelnökkel.

A találkozón a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke tájékoztatta, hogy nem fog sürgősségi kormányrendeletet kiadni a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérésről, és nem is hozza létre a Moldovai Köztársasággal való kapcsolattartásért felelős minisztériumot.

„A PMP nagyon világosan kifejtette, hogy a Moldovai Köztársasággal való kapcsolattartásért felelős minisztériumot kér. Ezt elmondtuk az államelnökkel való tanácskozáson is, elmondtuk a bizalmatlansági indítvány előtt is a kijelölt miniszterelnöknek, elmondtuk a múlt heti egyeztetésen is” - fejtette ki Tomac.

Egy hasonlóan fontos téma volt számukra a kétfordulós polgármester-választás, de Orban kifejtette, hogy kormánya nem fog sürgősségi rendeletet kiadni ennek érdekében, tette hozzá Tomac. Emiatt a PMP országos tanácsában fognak döntést hozni kollégáival arról, hogy támogatják-e az Orban-kormány beiktatását, az azonban világos számukra, hogy a kijelölt miniszterelnök megalakította már csapatát, szögezte le az alakulat elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?