George Costin Barbut nevezték ki a TAROM ügyvivő vezérigazgatójává

A TAROM légitársaság igazgatótanácsa George Costin Barbut nevezte ki hétfőn a vállalat ügyvivő vezérigazgatójává. Mandátuma négy hónapra szól.

A légitársaság közleménye értelmében hétfői ülésén az igazgatótanács tudomásul vette, hogy Valentin Gvinda lemond az ideiglenes vezérigazgatói mandátumról, és George Costin Barbut nevezte ki a tisztségbe a testület. Az ügyvivő vezető megbízatása négy hónapra szól.

Barbu Daniela Mădălina Mezeit váltja a TAROM élén. Mezeit október 15-én menesztették, és az eredeti tervek szerint Valentin Gvinda pilótát nevezték volna ki a helyére, ő azonban végül nem vállalta a megbízatást.

A TAROM múlt heti közlése értelmében Daniela Mădălina Mezei nem teljesítette a szerződésében foglaltakat, ezért menesztették. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban azonban korábban azt nyilatkozta, a TAROM egyes képviselői szerint Mezeit azért váltották le, mert nem engedett az utasításnak, amelyben azt kérték tőle, tartsa a földön a bizalmatlansági indítvány vitájának napján azokat a gépeket, amelyekkel több mint 20 törvényhozónak kellett eljutnia a fővárosba.

Mezei pénteken azt mondta, Răzvan Cuc ügyvivő szállításügyi miniszter öt belföldi járat törlését kérte tőle két nappal a bizalmatlansági indítvány vitája előtt.

A tárcavezető tagadta, hogy ezt kérte volna a TAROM volt vezérigazgatójától, azt azonban elismerte, hogy megkérdezte tőle, kik azok a parlamenti képviselők, akik repülővel utaznak, és hogy minden rendben van-e a járatukkal. Állítása szerint csak azért érdeklődött erről, mert ő is értesült, hogy mivel próbálják majd megvádolni. A történtek után Viorica Dăncilă távozó kormányfő kiküldte ellenőrző testületét a közlekedési tárcához és a légitársasághoz, ugyanakkor a korrupcióellenes ügyészség (DNA) is kivizsgálásba kezdett az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?