Négy páciens kapta meg az emeletről lezuhant élesdi férfi szerveit

Agyhalálban lévő, 43 éves Bihar megyei férfi szerveit kapta meg három romániai és egy külföldi páciens. A férfi egy tömbház negyedik emeletéről zuhant le, és már nem volt esélye a túlélésre.

Az Országos Szervátültetési Ügynökség a Facebookon közölte, hogy péntekről szombatra virradóan egy 43 éves élesdi férfi lezuhant egy tömbház negyedik emeletéről, és az orvosok erőfeszítései ellenére beállt nála az agyhalál. Miután az orvosok megállapították, hogy nincsenek esélyei a túlélésre, a férfi nővére hozzájárult a szervek átültetéséhez.

A hajnali 3-tól 8.30-ig tartó műtét során a szívét, máját, veséit és szaruhártyáját távolították el. A májat Bukarestben, a veséket Kolozsváron, a szaruhártyát szintén Bukarestben ültetik be. Mivel romániai kompatibilis receptort nem találtak a szívnek, ezt végül egy müncheni orvoscsoport vette át az Eurotransplant hálózaton keresztül. A tüdőt nem lehetett eltávolítani, mert sérült volt – tájékoztatott Carmen Pantiş, az Országos Szervátültetési Ügynökség regionális koordinátora.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?