banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Úgy hozta világra gyermekét, hogy tudta, csecsemőjének esélye sincs a túlélésre

Annak ellenére vállalta egy 23 éves amerikai nő, hogy világra hozza gyermekét, hogy tudta, az újszülött egy rendkívül súlyos genetikai betegséggel születik meg.

Az orvosok már a terhesség 18. hetében észlelték a rendellenességet és figyelmeztették a Tennessee állambeli Krysta Davist és párját, hogy a kislánynak anencephaliája van. Ez egy nagyon súlyos, gyógyíthatatlan idegrendszeri rendellenesség, aminél a magzat agya részben vagy teljes egészében hiányozhat. Az orvosok tájékoztatták a párt, hogy az újszülöttnek esélye sem lesz a túlélésre, legfeljebb félórát képes életben maradni világra jötte után.

Krysta teljesen kikészült a hír hallatán, viszont miután összeszedte magát úgy döntött, hogy végigviszi a terhességet és kislánya szerveit felajánlja más, gyógyíthatató gyerekeknek.

 

Nemes gesztusa olyan értelemben is meghálálta magát, hogy a kis Rylei Arcadia - az orvosi szakvéleményekkel dacolva - 7 napig életben maradt. Ezalatt az orvosok előkészítettek szervátültetésre két csecsemőt, akik szívbillentyűket és tüdőket kaptak Rylei Arcadiától. 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?