Dăncilă: nem kezeskedhetünk egy kormányért, amelyiknek még nem ismerjük a programját

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem kezeskedhet egy liberális kisebbségi kormányért, amelyiknek nincs programja, csak „általános fogalmat és jelszavakat" hangoztat – nyilatkozta kedd este Viorica Dăncilă ügyvivő miniszterelnök.

„Tudomásunk szerint több intézkedésre is készülnek, például meneszteni akarnak 400 ezer közalkalmazottat, ez áll tulajdonképpen a kilátásba helyezett átszervezések hátterében. Azt viszont még nem tudjuk, mi a tervük a nyugdíj- és fizetésemeléssel, hogy betartják-e a bértörvényt, a nyugdíjtörvényt, nem tudjuk, hogy marad-e az adókulcs a kis- és középvállalkozások esetében. Előálltak néhány általános fogalommal, néhány jelszóval, de nincs semmiféle menetrend, nincsenek konkrétumok. Mi nem kezeskedhetünk néhány jelszóért" – mondta Dăncilă a B1 televízióban.

A PSD elnöke arról is beszélt, hogy alakulata hajlandó lenne szövetségre lépni, egyesülni a Pro Romániával, „de Victor Ponta nélkül", neki ugyanis egyetlen célja lerombolni a PSD-t – tette hozzá.

Klaus Johannis államfő kedd délután jelentette be, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét, Ludovic Orbant kéri fel kormányalakításra. Ezt követően Viorica Dăncilă közölte, alakulatának törvényhozói nem jelennek meg az új kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazáson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?