Jövő héten ismerteti a tervezett kormánynévsort Ludovic Orban

A parlamenti pártokkal folytatandó tárgyalások vélhetően kedden vagy szerdán sorra kerülő utolsó fordulója után ismerteti a kijelölt kormányfő a miniszterjelöltek névsorát – erről a Digi24 kedd esti műsorában beszélt Ludovic Orban, aki kormányalakítási megbízást kapott Klaus Johannis elnöktől.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője úgy fogalmazott, „a miniszterek többsége a pártból kerül majd ki". Rámutatott, a következő napokban tárgyalásokat kezdeményeznek a parlamenti pártokkal, valamint a munkáltatói szövetségek, a szakmai szervezetek, a civil szervezetek és a szakszervezeti szövetségek képviselőivel is.

A miniszterjelöltek listáját a kedden vagy szerdán sorra kerülő utolsó tárgyalási fordulót követően hozzák nyilvánosságra – mondta, hozzátéve, hogy 15, legfeljebb 16 minisztériumból álló kormánystruktúrában gondolkodnak.

Orban nem kívánt neveket elárulni a potenciális miniszterjelöltek jegyzékéről, de azt mondta, hogy a pénzügyminiszteri tisztség kapcsán négy név is felmerült. Amikor megkérdezték tőle, számolnak-e azzal, hogy hivatásos katonára bízzák a védelmi tárca vezetését, a megbízott kormányfő azt válaszolta, egyetlen lehetőséget sem zárnak ki.

Ludovic Orban rámutatott, a többi párttal folytatandó egyeztetéseken többek között azt beszélik meg, hogy részt kívánnak-e venni valamilyen formában a kormányzásban vagy sem, hogy szerintük melyek kell hogy legyenek a kormányprogram főbb pontjai, ugyanakkor a miniszterjelöltekkel kapcsolatban is kikérik a véleményüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?