Egy anyamedve megölte a nyárádmagyarósi jegyzőt

FRISSÍTVE: Holtan találták vasárnap Küküllőszéplak és Vámosudvarhely határában a Maros megyei Nyárádmagyarós polgármesteri hivatalának jegyzőjére. A 62 éves Kiss Lászlót egy anyamedve ölte meg – számolt be a Pro Tv.

A férfi horgászni ment a folyóhoz. Mivel nem tért haza, a családja a 112-es segélyhívó számon értesítette a hatóságokat az eltűnéséről. Kiss Lászlóra a rendőrök találtak rá a Kis-Küküllő partján, miután a mobiltelefonjának jele alapján sikerült bemérni a tartózkodási helyét. Testén vadállat támadására utaló külsérelmi nyomok voltak.

Egy vadőr, Nagy István elmondta, a holttest körül talált nyomok arra utalnak, hogy a jegyzőt egy bocsos anyamedve támadta meg. A polgármester azonnal riasztotta a község lakóit, hogy a közelben egy anyamedve ólálkodik.

Vass Levente a medvék számának szabályozását sürgeti

A szerkesztőségünkbe hétfőn eljuttatott állásfoglalásában Vass Levente Maros megyei képviselő döbbenetét fejezte ki a történtek kapcsán. A politikus a medvék számának szabályozását sürgeti. Szerinte elengedhetetlen kimozdítani a medveügyet a holtpontról a kilövési engedélyek drágításával és ezzel egyidőben az engedélyek kiállításával járó adminisztrációs ügyintézés egyszerűsítésével. 

"Továbbá egy átfogó terv szerint – az emberi életet veszélyeztető medvék mellett – a szabályozásnak a nagy területeket foglaló, erős példányokra is ki kellene térnie egyes esetekben, ezáltal életteret biztosítva a falvainkra támadó, terményekben kárt tevő, kiszorított fiatal és anyamedvéknek” – írja Vass Levente.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?