Klaus Johannis a bizalmatlansági indítványról: „Megoldva!”

„Románia diadala, a május 26-i népszavazás eredményének tiszteletben tartása, a társadalommal szemben a kormány által elkövetett visszaélések eredménye” – így kommentálta Klaus Johannis államfő a bizalmatlansági indítvány szavazásának csütörtöki eredményét, amelynek következtében megbukott a Viorica Dăncilă által vezetett szociáldemokrata (PSD) kormány.

Johannis egyúttal gratulált a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) a bizalmatlansági indítvány kezdeményezéséhez, és ahhoz, hogy sikerült támogatókat találni a PSD-kormány elmozdításához.

Az államfő pénteken 11 órára hívta egyeztetésre a parlamenti pártokat, mert „sürgősen új kormányra van szükségünk”. Az elnök a politikai megújulásra a legjobb megoldásnak az előrehozott választások kiírását tartja, de mint mondta, konszenzus nélkül ezt nem akarja megtenni, ezért a pénteki megbeszéléseken kikéri a parlamenti pártok véleményét erről a kérdésről.

„Nagyon egyszerű célt fogalmazok meg a következő kormány számára: célratörő irányítást a következő parlamenti választásokig, függetlenül attól, mikor kerül arra sor” – mondta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?