FRISSÍTVE - Tízen meghaltak Ialomița megyében – újabb részletek a szerencsétlenségről

FRISSÍTVE: Kritikus állapotban van a tíz halálos áldozattal járó autóbaleset négy sérültje. Bukaresti kórházakban kezelik őket – számoltak be a hírtelevíziók. A kisbusz egy üzletlánc alkalmazottait szállította a bukaresti munkahelyükre, amikor a szerencsétlenség történt. FRISSÍTÉS: Megszólalt az áldozatok munkáltatója.

Mint írtuk, az idei év legsúlyosabb autóbalesete Ialomița megyében történt szombat hajnalban, a DN2A jelzésű úton, ahol frontálisan összeütközött egy kamion és egy kisbusz. Az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a teherautó vezetője okozta, aki vélhetően elaludt a kormánynál, járműve pedig áthajtott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a kisbusszal.

Kilencen a helyszínen életüket vesztették, egy sérült pedig a mentőben halt meg. Mindkét gépkocsivezető meghalt, ami nehezíti az eset kivizsgálását. A hét sérült három a sloboziai kórházba került. Négy nőnek az állapota kritikus, őket bukaresti Floreasa és Bagdasar kórházban kezelik. Kettőnek belső vérzése volt, és többszörös csonttörést szenvedtek, megműtötték őket.  

A kisbusz egy üzletlánc alkalmazottait szállította a bukaresti munkahelyükre, amikor a szerencsétlenség történt.

FRISSÍTÉS: Megszólalt az áldozatok munkáltatója. Kiderült, a kisbusz utasai a Mega Image egyik bukaresti üzletében dolgoztak. A vállalat hivatalos Facebook-oldalán azt írták: „Sajnálattal közöljük, hogy nyolc kollégát veszítettünk el, további hét pedig megsérült ma reggel 2019 legsúlyosabb közúti balesetében.” 

Részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak és támogatásukról biztosították őket.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?