Halálos autóbaleset Maros megyében: szabálytalan előzés miatt karambolozott 3 gépkocsi

Egy személy meghalt, kettő pedig megsérült az E60-as országúton, Fehéregyháza és Héjjasfalva között a szerdán történt közúti balesetben. A forgalmat lezárták az említett szakaszon, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a Maros Megyei Rendőrség.

A rendőrség közlése szerint három gépkocsi karambolozott. Egy Buzău megyei rendszámú autó sofőrje szabálytalan előzést kísérelt meg, és miközben átment a szembejövő sávra, beleakadt az ugyanabban az irányban közlekedő, Maros megyei rendszámú tehergépkocsi bal oldalába, nekiütközött a szemből jövő, szabályosan közlekedő személygépkocsinak, majd az úttestről kicsúszva, felborult. A sofőr a helyszínen meghalt, két női utasa pedig megsérült, tájékoztat a rendőrség.

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség közlése szerint az egyik sérültet helikopterrel Marosvásárhelyre szállították, a másikat pedig mentőautóval a segesvári kórházba.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de az előzetes vizsgálatokból úgy tűnik, hogy a balesetet okozó sofőr szabálytalanul előzött. A forgalmat mindkét irányban lezárták az illető útszakaszon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?