Jelentkezett hétfőn biológiaiminta-vételre Luiza Melencu édesanyja

Jelentkezett hétfőn a bukaresti Országos Kriminológiai Intézetnél az áprilisban eltűnt Luiza Melencu édesanyja, Monica Georgeta Melencu, hogy biológiai mintát vegyenek tőle egy újabb DNS-vizsgálathoz.

A nő édesapja kíséretében utazott a fővárosba, a rendőrség által rendelkezésükre bocsátott autóval, majd megérkezett az intézethez a család ügyvédje, Tonel Pop is.

A Luiza Melencu ügyében nyomozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) múlt héten a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult többek között egy mitokondriális genetikai vizsgálat elvégzése érdekében is, erre ugyanis nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem.

Az elmút hét elején a rendőrök jelentkeztek Monica Melencu házánál, hogy biológiai mintát vegyenek tőle az újabb vizsgálathoz, a nő azonban megtagadta a mintaadást. Néhány nappal később ugyanebből a célból beidézték a DIICOT-hoz, de nem jelent meg az ügyészségen, ezért ötezer lejes bírságot róttak ki rá. Pénteken elővezetési paranccsal mentek érte a rendőrök és csendőrök, de mind az asszony, mind az apja rosszul lettek, kórházba kellett szállítani őket.

Szombat reggel végül Monica Melencu közölte, beleegyezik abba, hogy biológiai mintát vegyenek tőle azzal a feltétellel, hogy mintavételkor legyen jelen a család ügyvédje, illetve hogy a nyomozó hatóságok biztosítsák a szállítását Bukarestbe, mert nincsenek anyagi lehetőségei arra, hogy a fővárosba utazzon.

Az Alexandra Măceşanu meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincă a kihallgatások során azt mondta, hogy ő ölte meg Luiza Melencut is. A DIICOT Caracal közelében talált emberi csontmaradványokat is, amelyekről kimutatták, hogy egy 15–19 év közötti nőtől származnak, de nem Alexandra Măceşanutól. A DNS-vizsgálattal most azt szeretnék kideríteni a hatóságok, hogy a csontok Luiza Melencutól származnak-e.

(Címlapfotó forrása: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?