Újabb nagyszabású hulladékgyűjtési akció lesz Csíkszeredában

Értékesítse hulladékait! címmel indít újabb hulladékgyűjtő kampányt a Csíkszeredában és térségében tevékenykedő Eco-Csík Kft. Az akció során ezúttal az üveg mellett elektronikai hulladékok leadására is lehetőség lesz, és Csíkszereda mellett a cég teljes működési területe érintett.

Az Eco-Csík tájékoztatása szerint legutóbbi akciójuk alkalmával ez év tavaszán több mint 50 tonna üveg hulladékot gyűjtöttek össze a csíkszeredai lakosságnak köszönhetően, amelyet azóta újra is hasznosítottak. A sikeres kampányt ezért októberben megismétlik, ezúttal nemcsak Csíkszeredában, hanem a teljes szolgáltatási területükön gyűjtenek majd üveget október 8. és 12. között. Az akcióval párhuzamosan elektromoshulladék-gyűjtést szervez az SLC. A tisztán leadott üveg kilogrammjáért most is 40 bani készpénz jár, az elektromos hulladékokért pedig ajándékutalványban részesülnek a leadók.

Mit és hogyan?

Beváltható mindennemű, csomagolóanyagként számon tartott üveghulladék: befőttesüveg, ásványvizes és röviditalos üvegpalack, boros-, sörös-, pezsgős-, szörpös üveg, illetve bébiételes és parfümös üveg. Nem adható le ugyanakkor ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, orvosságos üveg. Az üvegeket tisztán, kimosva kérik leadni, a zárókupakot minden esetben el kell távolítani.

A nagyméretű elektromos hulladékokért (az épen leadott mosógépekért és mosogatógépekért, ruhaszárítókért, légkondicionáló berendezésekért, hűtőszekrényekért, fagyasztókért) 20 lejes ajándékutalványt, a gázkályhákért és a nagyméretű vízmelegítőkért 10 lejes ajándékutalványt, minden egyéb, villanyárammal vagy elemmel működő gépért pedig tombolát kapnak, akik az akció keretében leadják azokat. A tombolát a csíkszeredai gyűjtés napján, 17.30 órakor sorsolják ki.

Az ötnapos kampány a községközpontokban kezdődik és Csíkszeredában zárul a következő ütemezés szerint:

október 8., kedd: Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkrákos, Csíkszentmihály

október 9., szerda: Csíkszentkirály, Csíkszentimre, Csíkszentsimon, Tusnád

október 10., csütörtök: Csíkszentlélek, Csíkszentgyörgy, Csíkpálfalva, Lövéte

október 11., péntek: Csíkszentmárton, Csíkkozmás, Kászonaltíz

október 12., szombat: Csíkszereda (Nagyrét utca, Csíksomlyó, Zsögöd utca, Testvériség sugárút)

Minden helyszínen 10 és 17 óra között veszik át a hulladékot. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy vigyenek magukkal személyi igazolványt, mert ez alapján állítják ki azt az utalványt, amellyel kiválthatják a hulladékért járó készpénzt a cég székhelyén (Csíkszereda, Akác utca 1. szám), erre október 31-ig lesz lehetőség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?