Ifjúsági tevékenységeket támogató alapot hozna létre Hargita Megye Tanácsa

A településeknek szánt jövedelemadó 7,5 százalékából létrehozott alap segítségével támogatná a szakoktatás fejlesztését és hangszerek vásárlását Hargita Megye Tanácsa. A megyei tanács ezért a napokban kiküldött felhívásában arra kéri a helyi önkormányzatokat, hogy mérjék fel a helyi igényeket, és a költségvetést kiegészítő pénzvisszaosztásokra benyújtott kérelmükben ezt prioritásként kezeljék.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kezdeményezés kapcsán kiemelte, hogy jelentős a helyi önkormányzatok és vezetőik szerepe abban, hogy a szűkös lehetőségeket a lehető legnagyobb mértékben kihasználják, és a fiatalokkal egyeztetve valós igényeket szolgáljanak ki.

A megyei tanács elnöke szerint ellentétes a fiatalok szülőföldön való boldogulásának elősegítésével az oktatási tárca azon rendelete, amelynek értelmében a következő tanévtől nem indíthatnak szakközépiskolai kilencedik osztályt azok a tanintézetek, amelyekben idén egyetlen diáknak sem sikerült az érettségi vizsgája.

Hargita Megye Tanácsa ugyanezen projekt keretében hangszerek vásárlását is támogatná. Az önkormányzatok feladata, hogy az ifjúsági szervezetekkel egyeztetve küldjék el erre irányuló kérelmeiket. Borboly Csaba a napokban több ifjúsági szervezet vezetőjével egyeztetett, akik hangsúlyozták a fent említett támogatások iránti igényüket.

Kapcsolódók

Kimaradt?