Áramütés okozta egy 11 éves fiú halálát

Áramütés következtében meghalt kedden egy 11 éves gyermek a Vaslui megyei Negreşti városban, miután az újraélesztésére tett kísérletek hiábavalóak voltak, tájékoztattak a Vaslui Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) képviselői.

A helyszínre a SMURD két Vaslui megyei csapata szállt ki, akik megpróbálták újraéleszteni a gyermeket, de sikertelenül.

„Az elsősegély-nyújtó mentőcsapat kiérkeztekor az áramütötte gyermek eszméletlenül feküdt egy kisfeszültségű oszlop mellett. Elkezdték az újraélesztését, röviddel azután kiérkezett a mobil intenzív osztály csapata is, ők egy órán keresztül folytatták a manővert. Több mint 60 perc letelte után a mentőorvos kénytelen volt megállapítani a halál beálltát” – mondta el Marius Stanciu, a Vaslui megyei ISU szóvivője.

Loredana Stavăr, a Vaslui Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a gyermek, aki nagyobb testvérével volt, felmászott egy villanyoszlopra, ahol áramütés érte és leesett. „17 óra 39 perckor értesített minket egy 18 éves fiatalember a 112-es sürgősségi számon, hogy 11 éves öccse felmászott Negreşti városban egy villanyoszlopra, és eszméletlenül leesett róla” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Loredana Stavăr.

A rendőrség vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?