Külföldre küldik az egyik caracali áldozat csontjait?

Külföldi szakintézményhez fordulna a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a Luiza Melencu ügyében zajló DNS-vizsgálat kapcsán, miután a Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézetnek (INML) az antropológiai vizsgálat során nem sikerült megállapítania, hogy kitől származnak a caracali agrárkutató és fejlesztő állomás területén, az erdőszélen felfedezett csontok, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek a nyomozáshoz közel álló források.

A források szerint a DIICOT az elkövetkező napokban dönti el, hogy külföldi intézménynél vagy pedig egy másik hazai intézménynél végezteti el a DNS-vizsgálatot.

Az INML jelentése értelmében a caracali agrárkutató és fejlesztő állomás területén, az erdőszélen felfedezett csontok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, aki azonban nem azonos azzal a személlyel, akinek a maradványaira július 26-án találtak rá. Tehát a csontmaradványok nem Alexandra Măceşanutól származnak.

Az INML-nek azonban nem sikerült megállapítania, hogy az erdőszéli csontmaradványok a Luiza Melencuéi, amint azt a caracali gyilkosságok gyanúsítottja, Gheorghe Dincă állította.

A DIICOT kedden arról tájékoztatott, hogy Luiza Melencu édesanyja megtagadta, hogy biológiai mintákat szolgáltasson a nyomozóknak, hogy el lehessen végezni egy új genetikai vizsgálatot. Az ügyészek azonban engedélyt kaptak a bíróságtól az eljárás elvégzéséhez.

Monica Georgeta Melencu, Luiza édesanyja azt állítja, hogy a nyomozók be akarják „ültetni” a tőle vett biológiai mintákat az erdőszélen talált csontokba, csak hogy lezárhassák a nyomozást.

Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd elégette a holttestet. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, aki idén áprilisban tűnt el. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?