Meleșcanu átül a PSD-frakcióba, de továbbra is ALDE-tagnak tekinti magát

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felsőházi frakciójához csatlakozott Teodor Meleşcanu házelnök, valamint a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) két további szenátora, Ionuţ Sibinescu és Daniel Zamfir.

„Mától csatlakozom a PSD parlamenti csoportjához” - közölte Sibinescu. Daniel Zamfir hasonlóan nyilatkozott: „Az ALDE szenátusi frakciójának feloszlása következtében sajnálattal közlöm, hogy a PSD szenátori frakciójához csatlakozom.”

Teodor Meleşcanu szenátusi elnök azt mondta: mindaddig, amíg a bírósági döntés meg nem születik az ALDE-ból való kizárásával kapcsolatban, a PSD csoportjában fog tevékenykedni. Emlékeztetett, hogy múlt héten a bukaresti törvényszéken támadta meg az ALDE azon határozatát, miszerint kizárják a pártból. Mivel a bírósági végzés megszületéséig is szükséges, hogy egy frakció keretében fejtse ki tevékenységét, a PSD csoportjában fog dolgozni. „Fontos leszögezni, hogy a körülményektől függetlenül továbbra is ALDE-tagnak tartom magam” – szögezte le a szenátus elnöke.

Az ALDE tíz képviselője a Pro Európa frakcióhoz csatlakozott 

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) parlamenti képviselői közül tízen a Pro Európához csatlakoztak hétfőn - közölte Carmen Mihălcescu ülésvezető az alsóház plénumában. Az ALDE képviselői közül a következők csatlakoztak a Pro Európa frakcióhoz: Varujan Vosganian, Anton Anton, Florică Calotă, Adrian Mocanu, Steluţa Cătăniciu, Marius Surgent, Andrei Gerea, Eusebiu Pistru, Toma Petcu és Constantin Avram.

Az ALDE alsóházi frakciója azt követően oszlott fel, hogy múlt héten Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cucşa, Alexandru Băişanu és Mihai Niţă bejelentették: függetlenként folytatják törvényhozói tevékenységüket.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?