Nem támogatta a szenátus szakbizottsága Florian Bodog mentelmi jogának megvonását

A szenátus jogi bizottsága nem támogatta Florian Bodog mentelmi jogának megvonását. A testület szavazattöbbséggel elutasította a volt egészségügyi miniszter „kiadását” a DNA-nak. A bizottságban öten a mentelmi jog megvonása ellen szavaztak, ketten támogatták azt, két szenátor tartózkodott.

A testület elnöke, Robert Cazanciuc elmondta, a voksolást megelőzően meghallgatták Florian Bodog álláspontját, és a kilenc jelen lévő szenátor közül csak ketten támogatták a bűnvádi eljárás elindításának jóváhagyását. Hozzátette, a véleményezést a napokban elküldik a házbizottsághoz, majd a plénum is szavaz az ügyben.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés és közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás miatt indítana bűnvádi eljárást Florian Bodog ellen. A vádhatóság szerint egészségügyi miniszteri mandátuma idején Bodog közbenjárt, hogy személyi tanácsadója 12 hónapon át felvehesse fizetését, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a munkaszerződésében rögzített feladatokat. A DNA szerint ezáltal 77 985 lejes kárt okozott a szaktárcának.

Kapcsolódók

Kimaradt?