A rendőrök gyors reakciójának köszönheti az életét egy öngyilkosjelölt 17 éves lány

Bevett egy marék orvosságot egy 17 éves bukaresti lány, majd egy telefonos lelkisegély-szolgálatnak jelentette, hogy meg akar halni. A rendőrök 45 perc alatt megtalálták, és megmentették az életét.

Az eset péntekre virradóan történt. A hírtelevíziók beszámolói szerint a Gyerekhívás Egyesület (Asociaţia Telefonul Copilului) értesítette a rendőrséget, hogy a lelkisegély-szolgálatukat felhívta egy 17 éves lány, aki elmondta az ügyeletes pszichológusnak, hogy öngyilkos akar lenni, de a lakcímét nem árulta el.

A pszichológus szóval tartotta a lányt, miközben a rendőrség lázasan próbálta beazonosítani a mobiltelefonja alapján az öngyilkosjelölt tartózkodási helyét. Az adatok szerint a hívás egy negyedik kerületi tömbházból érkezett a lelkisegély-szolgálathoz. A rendőrök megkeresték a tömbházat, és dörömbölni kezdtek annak lakásnak az ajtaján, amelyről feltételezték, hogy a keresett lány otthona.

A dörömbölést a lelkisegély-szolgálat pszichológusa is meghallotta a telefonon keresztül, és jelezte a rendőröknek, hogy jó helyen járnak. Az ajtót azonban nem kellett betörni, mert a lány odavánszorgott, és kinyitotta. A rendőrség közleménye szerint az öngyilkosjelölt „magánál volt, de rossz egészségi állapotban”.

A lakásban egyedül tartózkodó lányt azonnal kórházba vitték, ahol kimosták a gyomrát. A művelet a telefonhívás első percétől számítva 45 percet tartott. A rendőrség köszönetet mondott a Gyerekhívás Egyesületnek a közreműködésért.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen magyarul hívható 0754–800808-as telefonszámot, vagy írjon a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címre. 

Kapcsolódók

Kimaradt?