Könnygázzal fújt le két kisdiákot a szatmári tanítónő, őrizetbe vették

Őrizetbe vettek csütörtökön egy szatmárnémeti tanítónőt, aki „rendreutasítási” szándékkal könnygázzal lefújt egy 6 és 7 éves diákot a tasnádszántói iskolában, mert a gyerekek zavarták az órát. A 43 éves pedagógus munkaszerződését azonnali hatállyal felbontotta a tanfelügyelőség.

Jóformán alig kezdődött meg a tanév, de Szatmár megye történelmében az egyik legsúlyosabb incidens történt a Tasnád melletti Tasnádszántó település általános iskolájában, ahol egy 43 éves tanítónő könnygázzal fújt le egy 6 és egy 7 éves előkészítő osztályos diákot. A pedagógus szerint a gyerekek zavarták a tanítást, és amikor rendre intette őket, „megtámadták”.

A kisdiákokat az iskola vezetősége azonnal a helyi orvosi rendelőbe, majd onnan a tasnádi kórházba szállíttatta, s az orvosok szerint szerencsére egyikük sem szenvedett maradandó károsodást.

A tanítónőt a tasnádszántói rendőrök 24 órára őrizetbe vették, esetleges előzetes letartóztatásba helyezéséről a Szatmár Megyei Törvényszék bírái döntenek majd,  munkaszerződését pedig már fel is bontotta a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. „Nem hivatkozhatsz önvédelemre két hatéves kisgyermek esetében. Ha gimnazisták lettek volna, még megérteném, de ebben az esetben semmiképp” – nyilatkozta Călin Durla főtanfelügyelő.

A Szatmárnémetiben lakó D. L.-t szeptember 6-án helyezték a Tasnádszántói Általános Iskolába, miután sikeresen vizsgázott az ideiglenes tanítónői tisztség betöltésére. Az ügyészek azt is vizsgálják, hogy a jelentkezésekor benyújtott orvosi papírokat látatlanban pecsételték írták alá a szakemberek vagy valóban elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat.

S hogy miért hordott magánál könnygázsprayt a tanítónő? Vallomása szerint a caracali ügy miatt: a sprayt egyik családtagja vette neki, hogy legyen mivel megvédenie magát, ha a mindennapi, közel 50 kilométeres Szatmárnémeti–Tasnádszántó közötti ingázás során valaki esetleg megtámadná, vagy bármilyen atrocitás érné.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?