Eldurvult egy diákcsíny a székelyhídi iskolában

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban pénteken, az egyik szünetben egy hatodikos kislányt fojtogatott egy osztálytársa, a lány pedig kórházba került – jelezte egy olvasónk. Utánajártunk az ügynek.

Bartha Imrétől, a tanintézmény igazgatójától megtudtuk: valóban volt konfliktus az iskola két diákja között, de nem megtámadta egyik gyermek a másikat, hanem egy diákcsíny ért szerencsétlen véget.

A szünetben a kislány belecsípett a kisfiúba, aki ideges volt amiatt, hogy elejtette a telefonját, és a készülék megrongálódott, így válaszul az osztálytársa nyakához kapott. A diáklány ezután bement a mosdóba az egyik tanárnővel, szünet után visszatért az osztályba, de ott összeroppant, és pánikrohamot kapott.

Hívták a 112-es sürgősségi számot, kiszálltak a mentők és a rendőrség is. A kislány kórházi kilépőjén is pánikroham szerepel, nem fojtogatás miatt lett rosszul – mondta Bartha Imre, aki hangsúlyozta: egy diákcsíny durvult el, ami rosszabbul is végződhetett volna.

A kisfiú már bocsánatot kért a kislánytól az osztály előtt, az iskola vezetőtanácsa pedig várhatóan a magaviseleti jegyének levonásáról dönt. Az igazgató beszélt mindkét gyermekkel és az osztálytársaikkal is a történtekről. „Mindenki elmondta a véleményét, nem kellene a felnőtteknek tovább gerjeszteniük a konfliktust” – jelentette ki Bartha Imre.

Alina Dinu Bihar megyei rendőrségi szóvivő a Maszolnak elmondta: a székelyhídi rendőrség hivatalból nyomozást indított az ügyben. Arról, hogy történt-e bűncselekménynek minősíthető tett, az ügyészség dönt majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?