Bicskával megszúrta iskolatársát egy 17 éves fiú

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a Dâmboviţa megyei Găeşti település "Iordache Golescu" líceumának egy diákját, miután bicskával megszúrta egyik kollégáját.

„A szünetben spontán konfliktus alakult ki, a diák egy éles vágóeszközzel ütötte meg egy iskolatársát” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Dâmboviţa megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Alexandra Ciurea. Az incidens szerdán történt, a tanulót csütörtökön vették őrizetbe a rendőrök.

A sérült diákot kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit, és elhagyhatta a kórházat. A 17 éves elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezték.

A Dâmboviţa megyei tanfelügyelőség képviselői szerint a diák nagyon problémás, több alkalommal is okozott gondot az iskolában, azonban nem tanácsolhatják el az iskolából, amíg nem végzi el a tizedik osztályt, ami a jelenlegi törvények szerint kötelező. Sorin Ion főtanfelügyelő elmondta, a tanuló hamarosan 17 éves lesz, de még csak kilencedik osztályos, több alkalommal lopott iskolán kívül és az iskolában is csúnyán viselkedik általában. A főtanfelügyelő leszögezte, tizedik osztályig csupán a magaviseleti jegyüket vonhatják le a problémás diákoknak. 

Kimaradt?