Egy román nő is jelentkezett a Mars One űrkolonizációs programra

Egy román nő is jelentkezett a Mars One holland vállalat valóságshow-ként meghirdetett űrkolonizációs programjára,  aminek a végén négy embert választanak ki a 10 év múlva esedékes űrutazáshoz – írja a pedestrian.tv.

A kiválasztási procedúra első fázisa 2013. augusztus 31-ig tart majd, a jelentkezés feltétel egyelőre csak a betöltött 18. életév, bár nem árt a jó angoltudás sem.

A 32 éves, Romániából származó, de jelenleg Kanadában élő nő bemutatkozó filmjében így indokolja jelentkezését a Mars One programba: „Azért szeretnék a Marsra menni, mert része akarok lenni az emberiség történetének és jövőjének. Szívesen lennék egy olyan csoport tagja, mely megalapozza a civilizációt egy új bolygón”.

Bas Lansdorp holland vállalkozó 6 milliárd dolláros tervének lényege az, hogy 2023-ban négy űrhajós landolhasson a Marson SpaceX cég által fejlesztett Falcon Heavy nevű űrhajóval, majd ott megkezdjék a bolygó kolonizálását a később érkezők számára.

A Mars One stábja elsősorban abból akarja összegyűjteni az expedícióhoz szükséges pénzt, hogy nemcsak a kalandvágyó űrtelepesek útját és első lépéseit közvetítenék, de egy tévés valóságshow-sorozatban mutatnák be, ahogy a cég egy 8 éven át tartó kiképzéssel kiválasztja a négy űrbe küldött asztronautát.

Kimaradt?