Dăncilă: „Nem nyújtom be a lemondásomat, nem mondunk le a kormányzásról”

Nem nyújtja be a lemondását és a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem mond le a kormányzásról - szögezte le a PSD országos végrehajtó bizottsága szombati ülésének kezdetén Viorica Dăncilă kormányfő.

A PSD vezetője bejelentette, hogy az ülés napirendjének egyik fő témája a kormányzásról szól. Meglátása szerint ki kell elemezni, mi a teendő olyan körülmények között, hogy az államfő öt miniszterjelöltet visszautasított, és nincs válasz arra a három javaslatára sem, amelyekben ügyvivőket jelölt a kormányból kilépett Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által delegált miniszterek helyett.

„Optimisták vagyunk, mert ami nem öl meg, az megerősít, és a PSD mindig is jól jött ki a nehéz helyzetekből. Az biztos, hogy nem mondunk le a kormányzásról, és nem nyújtom be a lemondásomat. Az ellenzéknek össze kell gyűjtenie a parlamenti képviselőket, hogy átvigyen egy bizalmatlansági indítványt. Negyvenöt napunk van ahhoz, hogy a parlamentben bizalmi szavazást kérjünk, nem sietünk, nincs okunk aggódni, lássuk, hogy milyen döntéseket hozunk a következő időszakban" - mondta a miniszterelnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?