Dana Gîrbovan mégsem mond le a bírói tisztségről

Visszavonja a bírói tisztségről való lemondását – jelentette be szerdán Dana Gîrbovan, miután Klaus Johannis államfő elutasította az igazságügyi miniszteri tisztségbe való kinevezésére vonatkozó javaslatot.

„Tudomásul vettem az lnök döntését, hogy elutasította az igazságügyi miniszteri tisztségbe való kinevezésemre irányuló javaslatot. Válaszolni fogok a nyilvánosság előtt az elnök indoklásaira, beleértve azt is, hogy kinevezésem – szerinte – ellentmond a demokratikus értékeknek, miután Johannis írásban is megindokolja és közzéteszi határozatát. Benyújtottam a bírói tisztségről való lemondásomat a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács bírói szakosztályának, hogy a kinevezési eljárás elkezdődhessen. Ebben az új kontextusban ez okafogyottá vált, ezért vissza fogom vonni lemondásomat” – írta Gîrbovan szerda esti Facebook-bejegyzésében.

Mint írta, azért fogadta el az igazságügyi miniszteri tisztségre való jelölést, mert úgy gondolta, meg tudná valósítani azokat a célokat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az igazságszolgáltatás normalizálásához, „azonban úgy tűnik, hogy a politikai játszmák és számítások fontosabbak”.

Dana Gîrbovan hozzátette, kinevezési javaslata „széleskörű reakciót váltott ki, sok hazugság és rágalom hangzott el”.

„Ismét kiderült, hogy az igazságszolgáltatás fegyverként fontos a politikai harcokban” – szögezte le.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?