Fontos bejelentést tett Traian Băsescu

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) tiszteletbeli elnöke, európai parlamenti képviselő kijelentette, hogy az ő szerepe egy „új” PMP kialakításában az év végén lejár azzal a vokssal, amelyet az alakulat államelnökjelöltjére ad a novemberi választásokon. 

„Mi elkezdtük ezt az átmeneti folyamatot, amely tőlem egy új PMP-hez vezet azon át, hogy Eugen Tomac lett az elnök. Ma, ha megszavazzák javaslatomat, az átmeneti folyamat vége felé érünk, amely a választás napján ér teljesen véget. Amikor szavazni megyek, megszavazom a párt jelöltjét, és azzal véget érnek a párttal szembeni kötelességeim” – fejtette ki Băsescu vasárnap, a PMP országos tanácsa ülésén. Hozzátette, azzal, hogy a tanács elfogadja javaslatait és Theodor Paleologu lesz az államelnökjelölt és Mihail Neamţu szóvivő és kampányszóvivő, a Népi Mozgalom Pártja „kikerül az eddigi politikai pártkategóriából, ahol a Pro Romániával együtt volt”. „Amilyenek eddig voltunk, csak annyit tudtunk megvalósítani, hogy minden alkalommal elérjük a választási küszöböt, és akkor játszani kell a politikában, alternatívát kell keresni szavazótáborra” – mondta Băsescu.

A volt államelnök azt állította ugyanakkor, hogy a Sorbonne egyetemen végzett Theodor Paleologu, volt miniszter és nagykövet nagyon sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megfelelő jelöltté teszik, és ha megnyerné a választásokat, „az jót tenne Romániának”. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?