FRISSÍTVE - Méretes sikló a zöldségek között Sepsiszentgyörgyön: reagált a Kaufland

FRISSÍTVE: Egy méretes sikló ijesztgette a vásárlókat a sepsiszentgyörgyi Kaufland zöldséges standjánál péntek délután. FRISSÍTÉS: Törökországból származó fügés dobozban került kígyó a Kauflandba – tudtuk meg a Kaufland PR-menedzserétől. 

A csúszómászó a cherryparadicsomokat tároló dobozból bukkant fel, számolt be a Maszolnak egyik olvasónk, aki azonnal le is fotózta az állatot. Elmondása szerint az esetről értesítették a bevásárlóközpont ügyfélközpontját, amely a cég őrzővédő szolgálathoz fordult segítségért.

Az eset kapcsán felkerestük a Kovászna megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetőjét. Sikó Barabási Sándor főállatorvos azonnal utánajárt az ügynek, ám a sikló életét már nem sikerült megmenteni. Elmondása szerint egy biológussal szerettek volna a Kauflandhoz menni, hogy befogják az állatot, ám a bevásárlóközponttól arról tájékoztatták, hogy mivel megijedtek, agyonütötték és kidobták az Olt folyó partjára.

A háromszéki állatorvos rámutatott: a biológus ártalmatlan, ám nagyon hasznos siklóként azonosította az állatot, amely vélhetően a zöldséges dobozokkal kerülhetett a sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpontba.

FRISSÍTÉS: Törökországból származó fügés dobozban került kígyó a Kauflandba – tudtuk meg a Kaufland PR-menedzserétől. 

Az ügy kapcsán megkerestük a Kaufland nagyáruházat, amelynek PR-menedzsere, Daniela Spiridonescu arról tájékoztatott, hogy pénteken 15 óra tájékán – pár perce, hogy értesültek az esetről – megoldották a problémát. „Azonnal visszavontuk az árut, kitakarítottuk a területet és visszaállítottuk az üzlet higiéniai körülményeit”, írja állásfoglalásában a cég. 

Daniela Spiridonescu szerint kivizsgálták az esetet és kiderült, hogy a kígyó egy Törökországból származó fügeszállítmánnyal került a sepsiszentgyörgyi Kauflandba, amelynek zöldséges-gyümölcsös részlegére azokban a dobozokban helyezték el a fügéket, amelyben a szállítmány érkezett. 

Hozzáteszik: a Kaufland minden üzletében elrendelték a törökországi fügekészletek azonnali visszavonását és felvették a kapcsolatot a törökországi beszállítóval, amelytől magyarázatot kértek az esetre. Jelenleg a cég dolgozói minden fügés dobozt egyenként átvizsgálnak és biztosítják a vásárlóikat, hogy szombattól a polcokon kihelyezett fügés dobozok biztonságosak lesznek. Ugyanakkor a cég a teljes beszállítói hálózatában átfogó ellenőrzést rendeltek el, szögezte le Daniela Spiridonescu. 

Kapcsolódók

Kimaradt?