Kerüli a kérdést a rendőrség és az alvilág összefonódásáról a belügyminiszter

Kitért a válaszadás elől Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter, amikor egy újságíró kedden azt kérdezte tőle, hogy mi a véleménye „a rendőrök és caracali alvilág képviselői közötti információcseréről”.

Fifor tetette magát, hogy nem tudja, miről van szó. „Tényleg nem tudom, mire akar utalni” – ismételte meg, miközben a sajtó képviselője megpróbálta újrafogalmazni kérdését.

Ezt követően megjegyezte, hogy a caracali nyomozás „nagy lépésekkel” halad.

„A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság vezeti a caracali nyomozást, mi támogatjuk őket. A belügymininisztérium 217 alkalmazottja vesz részt a nyomozásban. Elrendeltem, hogy a legjobb kriminalisztikai szakemberek segédkezzenek a DIICOT-nak, és íme, a nyomozás nagy lépésekkel halad. Lássuk, mi történik a következő napokban” – mondta Fifor.

Az elmúlt napokban az országos sajtó részleteket közölt telefonos beszélgetések átiratából, amelyek Nicolae Alexe, az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság parancsnok-helyettese és Remus Rădoi között zajlott, aki több caracali őrző-védő cég tulajdonosa. Néhány lap ismertetése szerint Rădoinak korábban meggyűlt a baja a törvénnyel, 2011-ben el is ítélték erőszakos cselekményért, és korábban azzal kérkedett, hogy több rivális bűnbanda lebuktatásában segédkezett a rendőröknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?