FRISSÍTVE - Egy caracali autószerelő gyilkolhatta meg a két eltűnt tinilányt

Három hónap alatt két tinédzser lány tűnt el Caracal környéki községekből. Mindkettő a város szélén autóstoppolt, egyikük sem ért azóta se haza. FRISSÍTÉS1: Égett csontokat és ruhákat találtak annak az autószerelőnek a lakásán, aki szerdán felvette az autójába az egyik lányt. FRISSÍTÉS2: Az egyik áldozat segítséget kért a rendőrségtől, de nem mentették meg az életét. FRISSÍTÉS3: Felmerült a hatósági mulasztás gyanúja.

Az Antena1 híradójának beszámolója szerint a 19 éves Mihaela Luiza Melencu április 14-én tűnt el. A Dioşti községből származó lány pénzt vett ki egy bankautomatából Caracalban, és autóstoppal akart hazamenni. Amikor utoljára látták, személygépkocsit próbált leinteni az olténiai város szélén.

Kísértetiesen hasonló módon veszett nyoma szerdán egy 15 éves lánynak is. Alexandra Măceşanunak abban a caracali középiskolában volt aznap dolga, ahol tanult. Szintén autóstoppal akart hazajutni, de több mint 24 órája nem látta a város melletti Dobrosloveni-ben élő családja. Szülei attól tartanak, hogy a 19 éves lány sorsára jut, ezért kétségbeesetten a rendőrséghez folyamodtak segítségért.

FRISSÍTÉS1: Égett csontokat és ruhákat találtak egy hordóban annak a 65 éves autószerelőnek a lakásán, aki szerdán felvette a 15 éves Alexandrát. Az Olt megyei ügyészséghez közel álló források szerint a rendőrök a lány okostelefonját tudták lokalizálni, és így jutottak el az autószerelő lakására. 

FRISSÍTÉS2: Július 24-én egy Dobrosloveni községbeli asszony értesítette a rendőrséget, hogy 15 éves lánya bement Caracalra, és azóta nem került haza. Georgian Drăgan, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken közölte, hogy a rendőrség gyilkosságot gyanít, és hogy kihallgat egy férfit, akinél a házkutatás során emberi eredetinek tűnő maradványokat találtak. 

A szóvivő elmondása szerint a 15 éves lány az 112-es számon kért segítséget, közölve, hogy egy férfi tartja fogva. A hatóságok megpróbálták bemérni a hívás alapján a lány tartózkodási helyét, három lakást is felkutattak, de sem a lányt, sem gyanús nyomokat nem találtak. Ezt követően egy különleges beavatkozásokkal megbízott alakulat kezdett kutatni a lány után, amelyet péntek reggel egy férfi házához vezettek a nyomok. A ház udvarán egy hordóban olyan maradványokra bukkantak, amelyek emberi eredetűnek tűnnek, valamint ékszerekre, amelyek valószínűleg az eltűnt lány tulajdonát képezték. 

A rendőrség feltételezi, hogy a hordóban egy másik, két hónappal ezelőtt hasonló körülmények között eltűnt fiatal lány maradványait is megtalálják. A gyanú szerint mindkét lányt ugyanaz a férfi vette fel autójába. 

A férfi háza téglakerítéssel védett, udvarán vízzel töltött gödröket találtak a rendőrök. Több kutyát is tartott az udvarán, és a 15 éves eltűnt lány jelezte a segélyhíváskor, hogy egy olyan udvaron van, ahol sok a kutya. Az ügy kapcsán Nicolae Moga belügyminiszter jelentést kért a rendőrség vezetőségétől, mert felmerül a gyanú, hogy a hatóságok túlságosan későn kezdtek nyomozásba. 

A belügyi tárca közleménye szerint mielőbb tisztázni kell, hogy az illetékesek megfelelően reagáltak-e az 112-es számra érkezett segélyhívásra. Az országos rendőrség kriminalisztikai intézete szakembereket küldött a caracali nyomozók támogatására - tájékoztat a minisztérium. 

FRISSÍTÉS3: Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyész ellenőrzést rendelt el azzal kapcsolatban, amiként lezajlott a Caracalon eltűnt lány ügyében zajló nyomozás ügyészségi felügyelete. A legfőbb ügyészség közleménye szerint az intézmény felülvizsgálati osztályának ügyészei a caracali bírósági ügyészségnél fognak ellenőrzésbe kezdeni, miután szerdán a 15 éves lány háromszor hívta az 112-es segélykérő számot, jelezve, hogy egy férfi tartja fogva, de a hatóságok nem tudták beazonosítani az áldozat tartózkodási helyét. 

A Speciális Távközlési Szolgálat közleményt adott ki az ügy kapcsán. "A rendőrségi diszpécserrel folytatott párbeszéd során a hívó nem tudott a tartózkodási helyére vonatkozó adatokkal szolgálni, de bemondott egy címet, amit egy névjegykártyán talált az illető helyen. A hívó személy közölte, nem tudja, hogy a névjegykártyán feltüntetett cím azonos-e a tartózkodási helyével" - olvasható a STS közleményében. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?